درمان دیسک گردن با لیزر و بدون برش جراحی

درمان دیسک گردن با لیزر و بدون برش جراحی
در گذر زمان شاهد پیشرفت‌های چشمگیر بسیاری در عرصه جراحی ستون فقرات با لیزر بوده‌ایم. چون این تکنیک‌ها بسیار جدید و پیشرفته‌اند، بسیاری از متخصصین دیسک گردن نظرات و تجربیات متفاوتی درباره لیزردرمانی دیسک گردن دارند.
: 23

در گذر زمان شاهد پیشرفت‌های چشمگیر بسیاری در عرصه جراحی ستون فقرات با لیزر بوده‌ایم. چون این تکنیک‌ها بسیار جدید و پیشرفته‌اند، بسیاری از متخصصین دیسک گردن نظرات و تجربیات متفاوتی درباره لیزردرمانی دیسک گردن دارند. بااین‌حال اگر به متخصصی ماهر و برخوردار از تجربه مناسب مراجعه کنید، درمان دیسک گردن با لیزر می‌تواند روش فوق‌العاده‌ای برای درمان دیسک‌های گردن با شدت متوسط باشد.

سازوکار اثرگذاری جراحی ستون فقرات با لیزر

لیزر دیسک گردن درمانی مؤثر برای فتق دیسک گردن با شدت متوسط است. لیزردرمانی بافت مشکل‌ساز را اصلاح می‌کند و از بافت‌های سالم دیسک محافظت می‌کند. چنانچه دیسک گردن برجسته شود، غالباً فقط 5 ـ 10 درصد بافت دیسک درگیر می‌شود و آسیب می‌بیند. متخصص دیسک گردن  بافت برآمده دیسک را با لیزر تبخیر می‌کند. دقت بسیار بالای لیزردرمانی باعث می‌شود که بافت‌ها و استخوان اطراف دیسک آسیب نبیند، حال آن‌که در درمان‌های قدیمی احتمال این نوع آسیب‌دیدگی بالا بود.

مزایای لیزر دیسک گردن

لیزر دیسک گردن مزایای متعددی نسبت به جراحی قدیمی ستون فقرات دارد که در مقاله « لیزر دیسک گردن: مزایا، مراقبت ها و عوارض لیزر» به ترتیب زیر به آنها اشاره شده است:

  • باقی نماندن جای زخم بزرگ
  • عدم نیاز به بستری شدن در بیمارستان
  • نیاز نداشتن به بیهوشی
  • کوتاه‌تر بودن دوران نقاهت
  • تسکین فوری علائم
  • پایین‌تر بودن خطر بروز عوارض جانبی
  • از بین رفتن ضرورت انجام دادن عمل‌های مهمی مانند برداشتن استخوان یا فیوژن (خشک کردن و به هم متصل کردن) مهره‌ها

نرخ موفقیت جراحی ستون فقرات با لیزر

درباره زمان و ناحیه انجام لیزردرمانی سردرگمی وجود دارد. اگرچه در حال حاضر نمی‌توان لیزردرمانی را در تمام موارد جایگزین جراحی‌های قدیمی دانست، موقعیت‌هایی که لیزردرمانی در آنها به اندازه جراحی قدیمی اثربخش است، در حال افزایش است. چنانچه لیزر کاربرد داشته باشد، استفاده از لیزر برای درمان دیسک گردن عوارض را کاهش می‌دهد و دوران نقاهت را تسریع می‌کند. این مزایا لیزر را به گزینه‌ای مطلوب برای جایگزینی روش‌های قدیمی جراحی ستون فقرات تبدیل می‌کند.

هرچند تعداد افرادی که درباره درمان دیسک گردن با لیزر کنجکاو هستند و به دلیل مزایای درمان دیسک گردن با لیزر به این درمان جدید رغبت نشان می‌دهند، در حال افزایش است، لازم است مزایا و معایب درمان با لیزر نسبت به دیگر انواع درمان دیسک گردن  به بیماران آموزش داده شود. درمان دیسک گردن با لیزر نیز مانند دیگر عمل‌های کم‌تهاجمی فقط در موقعیت‌های خاص می‌تواند مؤثر باشد. درهرحال مزایا و معایب خاص لیزردرمانی باید پیش از موافقت با انجام درمان سنجیده شود.

آشنایی با روش‌های درمان

ازآن‌جا که جراحی گردن مسئله بسیار مهم و دامنه‌داری است، لازم است بیماران پیش از موافقت با انجام درمان از تمام روش‌های ممکن درمان مطلع شوند. اگرچه لیزردرمانی همواره جایگزین مناسب جراحی‌های قدیمی برای درمان دیسک نیست، لیزر در بعضی موقعیت‌ها می‌تواند به اندازه جراحی‌های قدیمی مؤثر باشد و ضمناً خطر بروز عوارض را کاهش دهد و دوران نقاهت را کوتاه‌تر کند.

یکی از پرسش‌های مشترک بیماران این است که آیا درمان با لیزر واقعاً اثربخش است. البته لیزردرمانی هنوز کاملاً جایگزین جراحی‌های قدیمی نشده است، اما لیزردرمانی به تدریج در حال تبدیل شدن به درمانی معادل در بسیاری از موارد است.

مسلماً درمان دیسک با لیزر برای تمام بیماران مناسب نیست، اما جایگزین مطلوبی برای بسیاری از بیماران به شمار می‌آید. چنانچه دچار فتق دیسک گردن هستید یا عصب‌های نخاعی‌تان آسیب دیده است، لیزردرمانی می‌تواند برای شما به اندازه روش‌های قدیمی مؤثر باشد، ضمن این‌که شما را از مزایایی همچون حداقل بودن درد و دوران بهبود و باقی نماندن جای زخم برخوردار می‌سازد.

جراحی با لیزر چه زمانی جایگزینی مناسب برای جراحی‌های قدیمی محسوب می‌شود؟

مهم‌ترین عاملی که کمک می‌کند متوجه شوید آیا درمان دیسک گردن با لیزر برایتان مفید و مؤثر است یا خیر، این است که نیازهای خاصتان را درک کنید. پاسخ این سؤال را در اینترنت نمی‌توانید پیدا کنید. لیزردرمانی همه چیز را فوراً اصلاح نمی‌کند و هنوز موقعیت‌های بسیاری وجود دارد که روش‌های قدیمی یا جراحی‌های کم‌تهاجمی ستون فقرات بر روش‌های جدیدتر لیزردرمانی ارجحیت دارد. بهترین راه برای این که از مناسب بودن لیزردرمانی مطلع شوید، این است که با متخصص دیسک گردن در اصفهان مشورت کنید.  

آیا جراحی با لیزر دردناک است؟

درمان دیسک گردن با لیزر بهره‌مندی از مزایای فناوری پیشرفته لیزر را برای متخصص دیسک گردن ممکن می‌سازد. متخصص بخش‌هایی از بافت نرم را برمی‌دارد که به عصب‌های دور ستون فقرات فشار می‌آورد. تحت فشار قرار گرفتن عصب می‌تواند پیامد بزرگ شدن رباط یا فتق دیسک باشد. معمولاً روش‌های تهاجمی با استفاده از عمل‌های گسترده برای برداشتن بخش کوچکی از بافت دیسک انجام می‌شود. استفاده از تکنیک‌های کم‌تهاجمی جراحی با لیزر مزایای بی‌شماری دارد که از آن جمله می‌توان به کوچک‌تر بودن برش جراحی، کاهش خونریزی و دوران نقاهت کوتاه‌تر اشاره کرد. همچنین درد پس از عمل با لیزر بسیار کمتر از جراحی‌های قدیمی است.  

دوران نقاهت پس از جراحی ستون فقرات با لیزر چقدر طول می‌کشد؟

دوران نقاهت درمان دیسک گردن با لیزر معمولاً کمتر از شش هفته است، حال آن‌که دوران نقاهت پس از جراحی‌های قدیمی تقریباً سه تا شش ماه طول می‌کشد. بنابراین هرچند روش‌های لیزردرمانی جایگزین، همواره مناسب نیستند، چنانچه لیزردرمانی کاربرد داشته باشد، مشکلات ستون فقرات را با استفاده از لیزر می‌توان بسیار راحت‌تر درمان کرد. اگرچه لیزر همواره بهترین انتخاب برای رفع علائم نیست، تکنیک‌های لیزردرمانی دوران نقاهت را بسیار کوتاه‌تر و عوارض را کمتر می‌کند.

عوارض جانبی و خطرات احتمالی جراحی ستون فقرات با لیزر

درمان دیسک گردن با لیزر به‌طور کلی ایمن‌تر از جراحی‌های قدیمی ستون فقرات است، بااین‌حال لیزردرمانی نیز با خطرات احتمالی همراه است:

  • خونریزی
  • عفونت
  • لخته شدن خون
  • باقی ماندن جای زخم یا اسکار
  • مؤثر نبودن لیزر برای رفع علائم
  • آسیب عصبی
  • واکنش نشان دادن به داروهای بیهوشی
  • فلج شدن
  • مرگ

اکثر عوارض جانبی لیزردرمانی خفیف و موقتی است. عوارض جانبی جدی مانند فلج شدن و مرگ نادر است، اما همواره احتمال بروزشان وجود دارد.

به حداقل رساندن خطرهای احتمالی

هر اقدامی که شما و پزشکتان انجام بدهید، باز هم نمی‌توانید خطر بروز عوارض جانبی مربوط به جراحی ستون فقرات با لیزر را کاملاً از بین ببرید. بااین‌حال با رعایت توصیه‌های زیر می‌توانید خطر بروز عوارض را به حداقل برسانید:

  • انتخاب پزشک: هرچه پزشک ماهرتر باشد، احتمال این‌که مرتکب اشتباه شود و به عوارض جانبی جدی دامن بزند، کمتر می‌شود.
  • اطلاع دادن داروهای مصرفی و واکنش‌ها یا حساسیت‌ها به پزشک: حتماً تمام داروهای مصرفی‌تان را پیش از درمان به پزشک اطلاع بدهید. همچنین پزشک را در جریان سابقه بروز حساسیت‌های شدید به داروها بگذارید.
  • جز در مواقع لزوم به زخم جراحی دست نزنید و همواره دست‌ها را پیش از لمس کردن زخم بشویید. رعایت بهداشت خطر عفونت را کاهش می‌دهد.
  • روز درمان چند دقیقه طبق دستور پزشک معالجتان راه بروید؛ روزهای بعد نیز مطابق دستور پزشک پیاده‌روی کنید. راه رفتن خطر لخته شدن خون را کاهش می‌دهد.
  • سیگار کشیدن را از چند هفته قبل از درمان ترک کنید تا خطر عفونت کمتر شود و نرخ بهبود نیز بالاتر برود.

منابع: برگرفته از مقالات سایت کلینیک درد دکتر نوری متخصص دیسک گردن در اصفهان

رفتن به بالا