فاکتورهای مهمی که قبل از استخدام صندوقدار باید بدانید

فاکتورهای مهمی که قبل از استخدام صندوقدار باید بدانید
فاکتورهای مهمی که قبل از استخدام صندوقدار باید بدانید شغل صندوقدار یکی از مهم‌ترین مشاغلی است که در تمامی رستوران‌ها، مراکز خرید، کافی شاپ‌ها، فروشگاه‌ها و... به آن نیاز است. همچنین این شغل نی...
: 38

شغل صندوقدار یکی از مهم‌ترین مشاغلی است که در تمامی رستوران‌ها، مراکز خرید، کافی شاپ‌ها، فروشگاه‌ها و... به آن نیاز است. همچنین این شغل نیاز به دقت فراوانی دارد؛ زیرا کوچکترین اشتباه در آن باعث ضرر به کسب و کار خواهد شد. به همین دلیل با وجود آنکه صندوقداران نیاز به تحصیلات خاصی ندارند، هنگام استخدام آن‌ها باید فاکتورهای مهم دیگری را در نظر گرفت تا بتوان فردی شایسته را استخدام کرد.

در این مقاله قصد داریم درباره فاکتورهای مهمی که قبل از استخدام صندوقدار باید بدانید صحبت کنیم تا بتوانید با در نظر گرفتن این فاکتورها فردی مناسب را استخدام کنید. پس با ما همراه باشید.

شرح وظایف و مسئولیت‌های صندوقدار

اگر در فکر راه اندازی رستوران هستید یا برای فروشگاه خود به صندوقدار نیاز دارید، اولین قدم نوشتن متن آگهی شغلی در حیطه صندوقداری در سایت‌های کاریابی مختلف است. برای این کار باید در متن آگهی استخدامی شرح وظایف و مسئولیت‌های صندوقدار، ساعات کاری، میزان حقوق و دستمزد، شرایط استخدام و مهارت‌های موردنیاز را ذکر کنید. برای نوشتن شرح وظایف می‌توانید از مثال‌های زیر کمک بگیرید:

مدیریت معاملات با مشتریان

اسکن کالاها و اطمینان از قیمت‌گذاری دقیق آن‌ها

صدور رسید و فاکتور برای مشتریان

محاسبه سریع قیمت کالاها و هزینه های مشتریان

فروش متقابل محصولات و معرفی محصولات جدید

حل و فصل شکایات مشتریان، راهنمایی آن‌ها و ارائه اطلاعات مرتبط

نگهداری پول کافی در صندوق

استقبال از مشتریان هنگام ورود یا خروج آن‌ها از فروشگاه

رسیدگی به بازگرداندن و مبادله کالا

مهارت‌های موردنیاز برای استخدام صندوقدار

برای استخدام یک صندوقدار و نیروی کار خوب باید به وجود برخی از مهارت‌های مهم در کاندیداها دقت زیادی کنید. در ادامه این مهارت‌ها را نام برده و هرکدام را توضیح می‌دهیم.

مهارت‌های ریاضی

یک صندوقدار باید در شمارش، جمع، تفریق، تقسیم و ضرب مهارت داشته باشد تا بتواند کار خود را به خوبی انجام دهد؛ زیرا هرگونه اشتباه محاسباتی در قیمت‌ها می‌تواند باعث ضرر به کارفرما شود. در حقیقت کارفرمایان به دنبال کارجویانی هستند که می‌توانند بدون ماشین حساب محاسبات را سریع انجام دهند.

صبر

صبر نقش مهمی در شغل صندوقداری ایفا می‌کند؛ زیرا این افراد باید با صبر و حوصله با مشتری رفتار کرده تا تجربه خرید لذت‌بخشی را برای آن‌ها فراهم کنند. همچنین در این شغل زیاد پیش می‌آید که مشتری بخواهد کالایی را برگرداند و یک صندوقدار باید با صبر و حوصله قوانین مربوط به فروشگاه را برای مشتری توضیح دهد. به همین دلیل شما به‌عنوان کارفرما باید به دنبال این ویژگی در کارجویان باشید.

توجه به جزئیات

ویژگی دقت به جزئیات برای صندوقداران بسیار مهم است. آن‌ها باید قیمت‌ها را با دقت خوانده و فاکتورهای مشتریان را به دقت بررسی کنند تا اشتباهی در آن‌ها رخ ندهد. همچنین صندوقداران باید موجودی محصولات و تاریخ انقضای آن‌ها را بررسی کرده و گزارش دهند.

وقت‌شناسی

شما به‌عنوان کارفرما یا مسئول منابع انسانی باید دنبال کارجویانی باشید که وقت‌شناس باشند و به موقع در محل کار خود حاضر شوند. مخصوصا اگر صندوقداران مسئولیت باز کردن فروشگاه را صبح بر عهده داشته باشند، باید وقت‌شناسی داشته باشند.

توانایی کار تحت فشار

کارفرمایان همیشه به دنبال افرادی هستند که بتوانند شرایط پرفشار را به خوبی مدیریت کنند. صندوقدارها به این مهارت نیاز دارند تا بتوانند آرامش خود را حفظ کرده و به کار خود ادامه دهند. در مواقعی که فروشگاه‌ها شلوغ می‌شود، صندوقداران باید سرعت عملی بالایی داشته باشند و بتوانند تحت فشار و در شلوغی فاکتورها را با دقت در سیستم وارد کرده و آن‌ها را محاسبه کنند.

ارتباط بین فردی

صندوقداران باید مهارت‌های بین فردی و ارتباطی خوبی داشته باشند و با مشتریان به طور موثری صحبت کنند تا آن‌ها نیز ترغیب شوند دوباره به آن فروشگاه برگردند. در حقیقت صندوقداران برای ایجاد روابط خوب با مشتری به مهارت‌های ارتباطی و بین فردی خوب نیاز دارند. این مهارت‌ها شامل صحبت دوستانه با مشتریان و به اشتراک‌گذاری اطلاعات درباره محصولات به آن‌ها است. همچنین مهارت‌های غیرکلامی مانند لبخند زدن و زبان بدن نیز تأثیر بسیار مثبتی روی آن‌ها خواهد داشت.

صندوقدارانی که می‌توانند به سرعت با مشتریان ارتباط خوبی برقرار کنند، نفع زیادی برای کسب و کار خواهند داشت. مهارت‌های بین فردی، تجربه خرید را برای مشتری بهتر کرده و یک محیط تیمی سالم را در میان کارکنان ایجاد می‌کند.

سایر مهارت‌ها و ویژگی‌های فردی موردنیاز برای صندوقدار عبارت‌اند از:

مسئولیت‌پذیری

اعتماد به نفس

مهارت‌های نرم افزاری مانند نرم افزارهای آفیس

قدرت تجزیه و تحلیل

سوالات رایج مصاحبه شغلی با صندوقدار

برای آن‌که بتوانید صندوقدار خوبی استخدام کنید، باید جلسات مصاحبه شغلی را به خوبی برگزار کنید. برای این کار باید سوالات خوبی از کارجویان بپرسید تا بتوانید مهارت‌های آن‌ها را با دقت مورد سنجش قرار دهید. در ادامه به برخی از سوالاتی که می‌توانید در جلسه مصاحبه شغلی از کارجویان بپرسید، اشاره می‌کنیم.

به نظر شما، یک صندوقدار چگونه می‌تواند خدمات عالی به مشتریان ارائه دهد؟

صندوقدارها کارمندانی هستند که با مشتریان سروکار دارند و بسیاری از آن‌ها تنها نقطه تعامل کسب و کار با مشتریان هستند. به همین دلیل این افراد باید همیشه آماده باشند تا خدمات عالی به مشتریان ارائه دهند. پاسخی که کارجو به این سوال می‌دهد نشان‌دهنده مهارت‌های ارتباط با مشتری است. 

شغل صندوقداری نیاز به تمرکز و توجه به جزئیات دارد. شما چگونه در حین کار تمرکز خود را حفظ می‌کنید؟

اشتباهات در محاسبات و هرگونه وظایف مربوط به صندوقداری باعث ضرر به کسب و کار خواهد شد؛ بنابراین برای یک صندوقدار بسیار مهم است که بتواند در طول روز روی کارهای خود متمرکز بماند.

چرا فکر می‌کنید می‌توانید یک صندوقدار خوب باشید؟

اگرچه شغل صندوقدار نیاز به تحصیلات یا آموزش زیادی ندارد، این افراد باید مایل باشند که با ساعات طولانی در محیط کار، مشتریان عصبانی و کارهای روتین کنار بیایند. به همین دلیل بسیار مهم است که کارجویی که از او مصاحبه می‌کنید با این مسائل آشنا بوده و به مهارت های خود برای غلبه بر این مشکلات واقف باشد. این سوال به شما کمک می‌کند تا انگیزه کارجو را از این شغل متوجه شوید.

کار کردن تنهایی را ترجیح می‌دهید یا به صورت تیمی؟

صندوقدارها معمولاً به طور مستقل کار می‌کنند، اما داشتن روحی کار تیمی هم یکی از مزایای این شغل به شمار می‌رود. با طرح این سوال می‌توانید از وجود این روحیه در کارجویان مطلع شوید و ترجیحات شغلی آن‌ها را مورد سنجش قرار دهید.

جمع‌بندی

شغل صندوقدار یکی از مشاغل مهمی است که در تمامی فروشگاه‌ها، کافه‌ها، رستوران‌ها، مراکز خرید و... به آن نیاز است. این شغل نیاز به تحصیلات خاصی ندارد، اما فردی که می‌خواهد به‌عنوان صندوقدار استخدام شود، باید مهارت‌هایی داشته باشد تا بتواند به درستی کار خود را انجام دهد. شناسایی این مهارت‌ها بر عهده کارفرما است که باید با برگزاری مصاحبه شغلی، آن‌ها را مورد سنجش قرار دهد.

رفتن به بالا