تاسیس یک دفتر وکالت مثل تاسیس هر موسسه و دفتر دیگری ممکن است شرایط خاص خود را داشته باشد. بسیاری از وکلا و مشاوران حقوقی برای ارائه خدمات اختصاصی خود نیازمند یک دفتر منسجم هستند تا بتوانند موکلان و همکاران خود را به آن منتقل کنند. دفتر وکالت توسط وکیل رسمی دادگستری که پروانه وکالت داشته و عضو یکی از کانونهای وکلاست اداره میشود. در ادامه به شرایط تاسیس سریع یک دفتر مشاوره حقوقی اشاره میکنیم.
منظور از دفتر وکالت چیست؟
وکیل از جانب خود کارهای مربوط به موکل خود را تا حدی که به او اجازه داده شده است انجام میدهد؛ این امور میتواند مربوط به تجارت و معامله، امور اداری، پروسههای حقوقی و ... باشد. هر فردی میتواند شخصی که شرایط وکالت دارد را با تنظیم یک وکالتنامه به عنوان وکیل خود انتخاب کند. اما اغلب افراد برای انتخاب وکیل مورد اعتماد خود به دفتر وکالت او مراجعه میکنند. منظور از دفت وکالت موسسه حقوقی در دسته موسسات غیر تجاری است که در آن فعالیت وکلا به صورت غیر تجاری انجام میشود.
علت اینکه از واژه دفتر به جای موسسه استفاده میکنیم این است که دفتر وکالت توسط یک نفر اداره میشود و شرایط موسسه بودن را ندارد. البته دفاتر وکالت نیز از حمایتهای قانونی برخوردار هستند اما نمیتوان انتظار داشت که حمایت قانون از آنها به اندازه موسسات و شرکتهای تجاری باشد. وکیل در این دفتر اموری مثل تنظیم وکالتنامه، ارائه مشاوره حقوقی و ... را انجام میدهد.
شرایط تاسیس دفتر وکالت
شرایط تاسیس دفتر وکالت خیلی سخت یا پیچیده نیست اما مراحل و ضوابطی دارد که باید به طور دقیق رعایت شوند. این دفتر با پیشنهاد شورای دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و موافقت رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه تاسیس میشود. همچنین این دفتر باید علاوه بر مدیر، حداقل یک کارشناس حقوقی و دو کارمند دفتری نیز داشته باشد. البته در صورتی که حجم خدمات توسعه پیدا کند، اداره کل دفاتر خدمات الکترونیک قضایی دفتر را ملزم به افزایش منابع انسانی خواهد نمود. سایر شرایط تاسیس دفتر وکالت شامل:
- برای ثبت دفتر وکالت حداقل باید یک وکیل پایه یک دادگستری با پروانه وکالت معتبر مدیریت دفتر را به عهده بگیرد.
- این فرد باید حداقل 10 سال تجربه و سابقه کاری در وکالت داشته باشد.
- تابعیت ایرانی برای موسس دفتر وکالت الزامی است.
- موسس باید بدون سوء سابقه کیفری باشد.
- موسس نباید در دفتر دیگری مشغول باشد و یا عضو شرکت یا موسسه حقوقی دیگری باشد.
- برای ثبت موسسه باید 100 هزار تومان به عنوان سرمایه اولیه در نظر گرفته شود.
چه کسانی شرایط تاسیس دفتر وکالت را ندارند؟
برخی افراد به طور خاص شرایط تاسیس دفتر وکالت یا حتی کار در این دفاتر را ندارند. این افراد شامل:
- کارمندان ادارات دولتی و موسسات عمومی غیر دولتی
- قضات و سر دفترهایی که محکوم به انفصال دائم از کار هستند
- وکلا و مشاورانی که بر اساس ماده 187 اجازه تاسیس دفتر ندارند.
- کارشناسان رسمی دادگستری
- تاجرانی که بر اساس ماده 2 قانون تجارت مشغول هستند.
مدارک لازم برای تاسیس دفتر وکالت
برای ثبت دفتر وکالت ارائه مدارک زیر الزامی است:
- مدارک شناسایی موسس دفتر
- کپی برابر اصل پروانه وکالت موسس دفتر
- تکمیل فرم درخواست ثبت دفتر وکالت که در دفاتر اسناد رسمی تهیه شده است
- تکمیل دو نسخه از اساسنامه دفاتر قضایی
- دو نسخه از صورت جلسه مدیر در دفاتر اسناد رسمی
شرایط انتخاب نام برای دفتر وکالت
نام یک دفتر وکالت تاثیر زیادی در نحوه کار و موفقیت آن خواهد گذاشت. این نام علاوه بر منحصر به فرد بودن باید شرایطی داشته باشد که شامل:
- از واژههای فارسی معنی دار برای نام دفتر وکالت استفاده شود
- نام موسسه باید حداقل از سه بخش مجزا تشکیل شده باشد
- اسم انتخاب شده باید بر اساس شئونات ایرانی و اسلامی باشد و از کلمات مناسب استفاده شود
- کسی نباید این نام را قبلاً انتخاب کرده باشد
مراحل ثبت برند دفتر وکالت
پس از تاسیس دفتر وکالت، مراحل ثبت برند برای دفتر وکالت نیز یکسان است. به این منظور شما باید وارد سامانه اداره مالکیت معنوی شوید و درخواست ثبت برند را تکمیل کنید. شما باید یک حساب کاربری ایجاد کرده و مدارک مورد نیاز برای ثبت برند را در همین محل پر کنید. سپس اظهارنامه مربوط به ثبت برند را پر کرده و منتظر تایید نهایی آن باشید. در صورتی که مدارک و درخواست شما تایید شد، باید به اداره مالکیت معنوی مراجعه کنید و مدارکتان را به صورت حضوری تحویل دهید. با پرداخت هزینههای مربوطه شما میتوانید لوگوی پیشنهادی دفتر وکالت را ثبت کنید و برند مربوطه را به نام خود ثبت کنید.
ثبت نظرات و دیدگاه شما