7 نکته ضروری در بهداشت باشگاه بدنسازی

7 نکته ضروری در بهداشت باشگاه بدنسازی
تمیز و منظم بودن هنگام ورزش به رفاه شما و کسانی که در اطراف شما تمرین می کنند کمک می کند. بنابراین همه افراد باید با نکات بهداشتی در باشگاه بدنسازی آشنا بوده تا بتوان این محیط را تمیز و ایمن نگه داشت .
: 69

تمیز و منظم بودن هنگام ورزش به رفاه شما و کسانی که در اطراف شما تمرین می کنند کمک می کند.  بنابراین همه افراد باید با نکات بهداشتی در باشگاه بدنسازی آشنا بوده تا بتوان این محیط را تمیز و ایمن نگه داشت .
با توجه به اینکه سالن بدنسازی فضای بسته ای است که چند نفر برای ورزش در آن جمع می شوند، بنابراین رعایت نکات بهداشتی ضروری است. مسئولیت چنین عاداتی فقط بر عهده مسئولین باشگاه نیست و همه  کسانی که برای آموزش  و ورزش به باشگاه بدنسازی می آیند، مسئولیت پاکیزگی، وسایل شخصی و تجهیزات و حتی کفپوش ورزشی باشگاه را دارند.اگر نکات بهداشتی را به کار ببرید، خطر ابتلا به ویروس ها، عفونت ها و حوادث به حداقل می رسد .

عدم رعایت نکات بهداشتی در باشگاه بدنسازی چه خطراتی دارد؟

در باشگاه بدنسازی ، علائم تنفسی بسیار آسان در بین افراد منتقل می شود .  برای اینکه آلودگی به سرعت بین تردمیل ها، وزنه ها و سایر دستگاه ها جابجا شود، کافی است عطسه کنید و دستان نشسته خود را به دستگاه ها بزنید.
از سوی دیگر، قارچ‌ها و باکتری‌های مستقر در سطوحی که در آن ورزش می‌کنید، محرک‌های ایجاد تغییرات در پوست هستند . این میکروب‌ها روی حوله‌ها، کف استخر و باشگاه بدنسازی قرار گرفته و احتمال ابتلا به عفونت‌های قارچی را افزایش می‌دهند.
خارش کشاله ران و عفونت استاف نیز از دیگر پیامدهای بهداشت ضعیف باشگاه است.

نکات ضروری برای رعایت بهداشت باشگاه بدنسازی

نکات بهداشتی اولیه شامل دست نزدن به صورت، به‌ویژه بدون شستن دست‌ها  بوده و بهتر است ورزشکاران همیشه لباس های پوشیده به تن داشته باشند تا از ریزش قطرات عرق روی دستگاه جلوگیری شود.  ضروری است از وسایل شخصی خود نظیر ملحفه و حوله به منظور عدم انتشار یا آلودگی بدن به میکروب‌ها در باشگاه بدنسازی استفاده کنید.

7 نکته ضروری در بهداشت باشگاه بدنسازی
1.    بطری آب اختصاصی خود را به باشگاه بیاورید.

به هر دلیلی از آبسردکن مشترک آب ننوشید . زیرا هنگامی که  ورزشکاران برای آب خوردن از این مخزن ها استفاده می کنند  به احتمال زیاد قطرات عرق در شیر آب باقی می ماند. بنابراین ضروری است که برای رعایت نکات بهداشتی در باشگاه بدنسازی یک بطری آب شخصی داشته باشید تا بتوانید در زمان نیاز آب خورده و آن را شارژ کنید.

2.    ضدعفونی کردن تجهیزات بخشی از  نکات بهداشتی در باشگاه بدنسازی است

قبل از انجام کارهای روتین، دستگاه هایی را که استفاده می کنید با حوله های ضد عفونی کننده و اسپری یا ژل هیدروالکلی تمیز کنید. در انتهای کار نیز همین کار را انجام دهید.
بر اساس یک بررسی یکی از بزرگترین عوامل خطر برای عفونت استفاده مشترک از تجهیزات و دستگاه های آلوده در باشگاه های بدنسازی است، به ویژه هنگامی که توسط بیمار مبتلا به عفونت های پوستی فعال استفاده می شود.

3.    دستان خود را بشویید.

شستن دست ها قبل و بعد از تمرین با استفاده از صابون و مالیدن کف دست و پشت به مدت 20 ثانیه و در نهایت آبکشی دست یکی از مهمترین نکات بهداشتی در باشگاه بدنسازی است که باید حتما رعایت شود . فرقی نمی کند این کار را با آب سرد یا گرم انجام دهید. نکته مهم این است که با دستان تمیز وارد باشگاه شده و از آن خارج شوید .

4.     در مکان های مشترک از کفش یا محافظ استفاده کنید.

خطر ابتلا به کرم حلقوی پوستی با راه رفتن با پای برهنه در مکان های عمومی مانند سونا ، استخر ، اتاق های رختکن باشگاه و توالت و حمام که عفونت می تواند گسترش یابد افزایش می یابد.
برای پیشگیری، کفش های محافظ را در ناحیه دوش و در استخر بپوشید. وقتی از آب بیرون آمدید، پاهای خود را به خوبی بشویید و بین انگشتان پا را با دقت خشک کنید. 

5.    لباس های ورزشی خود را به محض درآوردن بشویید.

لباس هایی که با آن یکبار ورزش کرده و عرق کرده اید را در نوبت بعدی ورزش تکرار نکنید.  لباس های باشگاه باید مرتبا شستشو شوند. 
آکادمی پوست آمریکا پوشیدن لباس های گشاد و ضد رطوبت را هنگام ورزش در باشگاه بدنسازی پیشنهاد می کند تا پوست خشک مانده و میکروب های مضر رشد نکنند. به طور مشابه، آنها نیاز به شستن لباس های باشگاه را پس از استفاده نیر توصیه می کنند.

6.    پس از  پایان ورزش استحمام کنید.

در آزمایشی که در مجله Microbiología Aplicada y Ambiental  منتشر شد،  26 تی شرت از شرکت کنندگان پس از پایان یک جلسه ورزش گرفته شد . آنها لباس ها را به مدت 28 روز انکوبه کردند و سپس آنها را توسط یک پانل بوی آموزش دیده تجزیه و تحلیل کردند. نتایج نشان داد که ترکیب الیاف لباس باعث رشد متفاوت میکروب‌های نساجی و تولید بوهای نامطبوع می‌شود. بنابراین حمام کردن پس از پایان ورزش خطر بیماری های پوستی ناشی از این میکروب را از بین می برد.

7.    اگر احساس کسالت یا بیماری دارید از رفتن به باشگاه اجتناب کنید.

این یک اشتباه بزرگ برای افراد بیمار است که در باشگاه تمرین کنند ، زیرا آنها در معرض خطر ابتلا به عفونت های اضافی و خطر سرایت به سایر ورزشکاران هستند.  حتی اگر مبتلا به یک سرماخوردگی ساده هستید، بهتر است در خانه بمانید. هر ویروسی در محیط باعث افزایش شرایط غیربهداشتی می شود.

با رعایت نکات بهداشتی ، ورزش می تواند سلامت و تندرستی آحاد جامعه را تضمین کند.

رفتن به بالا