طرح رجیستری چیست و چه کاربردی دارد؟ روش رجیستر کردن گوشی

طرح رجیستری چیست و چه کاربردی دارد؟ روش رجیستر کردن گوشی
در این نوشته توضیح می دهیم که طرح رجیستری چیست و چه کاربردهایی دارد و چگونه باید گوشی تلفن همراه خود را رجیستر کنیم؟
: 77

اگر شما هم از طرفداران دنیای گسترده تکنولوژی باشید، حتما نام طرح رجیستری را شنیده اید. طرحی که در چند سال اخیر به مبحثی داغ در حوزه گوشی های تلفن همراه تبدیل شده است. این طرح ویژگی ها و کاربردهایی دارد و با اهداف مشخصی اجرا می شود. اگر قصد خرید یک گوشی هوشمند جدید را دارید، بهتر است ابتدا درباره طرح رجیستری تلفن های همراه اطلاعات لازم را بدست آورید. زیرا بدون داشتن آگاهی درباره رجیستری و اجرای آن، قادر به استفاده از گوشی تلفن جدید نخواهید بود. پیشنهاد می کنیم تا انتهای این مطلب همراه ما باشید تا بیشتر با طرح رجیستری آشنا شوید.

طرح رجیستری چیست و چه کاربردی دارد

 

منظور از رجیستری چیست؟

به زبان ساده طرح رجیستری را می توان ثبت نام گوشی های هوشمند تعریف کرد. در سال های اخیر وزارت صنعت، معدن و تجارت به منظور جلوگیری از قاچاق گوشی تلفن همراه و تبعات آن اقدام به اجرای یک طرح ویژه به نام رجیستری کرد. در این طرح هر گوشی جدیدی که وارد کشور می شود، باید در سامانه ای مخصوص به ثبت برسد.

شرکت های بازرگانی باید هنگام واردات تلفن های همراه، مشخصات آنها را به وزارت اعلام نموده و آنها را ثبت کنند. سپس مشتریان در زمان خرید باید کد مخصوص محصول را در سامانه مربوطه که همتا نام دارد، وارد کنند تا گوشی آنها فعال شود.

هدف اصلی رجیستری

طرح رجیستری چند هدف را دنبال می کند. یعنی شما با وارد کردن شماره سریال تلفن همراه جدید خود در سامانه همتا ابتدا می توانید متوجه اصل یا قاچاق بودن آن شوید. سپس گوشی را فعال کنید تا بتوانید درون آن سیمکارت قرار داده و از خدمات مختلف مانند تماس و اینترنت بهره مند شوید.

با این کار از ورود گوشی های قاچاق به کشور جلوگیری می شود. زیرا افراد سودجو دیگر نمی توانند گوشی های فیک و کپی را که کیفیت پایین دارند، به جای گوشی های هوشمند اصلی به فروش برسانند. در واقع با اجرای طرح رجیستری شما خریدی مطمئن خواهید داشت.

همچنین بد نیست این نکته را بدانید که بر روی تمامی گوشی هایی که مشمول طرح رجیستری می شوند، تست های مخصوصی انجام می گیرد. این تست ها که با نام SAR شناخته می شوند، تست هایی جهانی جهت اطلاع از میزان تشعشعات گوشی های تلفن همراه هوشمند است. بنابراین تلفن های همراه وارداتی ابتدا تست شده و در صورت تایید کم خطر بودن آنها، شامل طرح ریجستری می شوند و وارد بازار می گردند.

نحوه عملکرد طرح رجیستری

زمانی که شما یک سیمکارت را درون تلفن همراه جدید خود قرار می دهید، اپراتور سیم کارت با توجه به کد IMEI یا همان شماره سریال، مدل گوشی شما را تشخیص می دهد. اگر گوشی شما به صورت قانونی وارد کشور نشده و توسط شرکت بازرگانی مربوطه ثبت نشده باشد، خدماتی ارائه نمی شود.

گوشی های هوشمند از زمان ورود به کشور یک ماه فرصت دارند تا در طرح رجیستری ثبت شوند. در غیر این صورت در زمان استفاده و با قرار دادن سیمکارت شناسایی شده و غیر فعال می شوند. البته باید بدانید که فقط فعالیت های مربوط به سیمکارت مانند برقراری تماس، ارسال پیام و اتصال به اینترنت در دسترس نخواهد بود. و فقط می توانید از امکانات دیگر گوشی مانند دوربین عکاسی، یک سری نرم افزارها و ... استفاده کنید.

طرح رجیستری برای گوشی های قدیمی

اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که گوشی هوشمند خود را قبل از اجرای طرح رجیستری خریده اید، نگران نباشید. از آنجایی که این تلفن های همراه از قبل توسط سامانه همتا شناسایی شده اند، دیگر نیازی به رجیستر کردن آنها نیست. بنابراین می توانید با خیال راحت از گوشی و سیمکارت خود استفاده کنید.

پیشنهاد می کنیم در صورتی که گوشی خود را قبل از طرح رجیستری خریده اید، باز هم آن را به نام خود به ثبت برسانید. زیرا می توانید در زمان دزدیده شدن تلفن همراه روند پیدا شدن آن را تسریع ببخشید.

طرح رجیستری برای گوشی های قدیمی

 

چگونه گوشی تلفن همراه خود را رجیستر کنیم؟

برای رجیستر کردن گوشی و ثبت تلفن های هوشمند جدید چندین روش وجود دارد. شما می توانید با استفاده از هر یکی از این روش ها گوشی خود را رجیستر کرده و از خدمات اپراتور سیمکارت استفاده کنید.

  • وب سایت همتا و رجیستر کردن

یکی از روش های ثبت گوشی، مراجعه به سایت سامانه همتا به آدرس www.hamta.ntsw.ir است. در این سایت شما باید علاوه بر مشخصات فردی مانند کد ملی و شماره تلفن، شماره سریال یا همان شناسه IMEI را نیز وارد کنید تا عملیات فعال سازی رجیستر گوشی هوشمند انجام شود.

وب سایت همتا و رجیستر کردن

 

همچنین در این سایت امکانات دیگری همچون استعلام وضعیت اصل یا تقلبی بودن گوشی، سوابق انتقال مالکیت، ثبت اطلاعات گوشی های مسافرتی و وضعیت شناسه تلفن همراه هوشمند در نظر گرفته شده است.

  • کد USSD و رجیستر کردن آسان و سریع

اگر می خواهید با روشی ساده تر و در مدت زمان کمتری گوشی خود را رجیستر کنید، باید از روش کد USSD استفاده نمایید. در این روش که بدون نیاز به اینترنت است، می توانید به صورت کاملا رایگان و در عرض کمتر از 5 دقیقه ثبت نام تلفن همراه را انجام دهید.

بدین منظور ابتدا کد دستوری #7777* را شماره گیری کنید. از میان گزینه های مختلفی که نمایش داده می شوند، باید فعال سازی را انتخاب نموده و سپس شماره سریال گوشی و شماره تماس خود را وارد نمایید. در مرحله بعد کد فعالسازی از شما درخواست می شود که این کد توسط فروشنده به شما داده شده است. در نهایت با وارد کردن این کد مراحل رجیستر کردن تمام می شوند.

کد USSD و رجیستر کردن آسان و سریع

 

  • اپلیکیشن مخصوص رجیستری

از دیگر روش های رجیستر کردن گوشی می توان به استفاده از نرم افزارهای مخصوص اشاره کرد. شما باید ابتدا اپلیکیشن سامانه همتا را دانلود نموده و بر روی گوشی تلفن همراه خود نصب کنید. سپس به محض ورود به نرم افزار، شماره ملی یا شماره تماس خود را وارد می کنید. پس از ارسال رمز عبور به شماره تلفن شما، آن را در محل مربوطه در اپلیکیشن وارد می کنید تا امکان ورود به محیط نرم افزار برایتان فراهم شود.

در این نرم افزار گزینه های مختلفی مانند اعلام وضعیت مالک، استعلام اصالت و ... در دسترس شما قرار دارد که برای رجیستر کردن باید گزینه فعال سازی را انتخاب کنید. همانند سایر روش ها در این مرحله باید اطلاعات درخواستی از شما مانند شماره سریال IMEI را وارد کنید تا عملیات انجام شود و تلفن همراه شما فعال گردد.

سخن پایانی

در سالهای اخیر بازار تلفن های همراه هوشمند در ایران داغ شده است. افراد زیادی متقاضی خرید گوشی های متنوع و به ویژه گوشی های پرچمدار از برندهای مختلف هستند. رجیستری گوشی طرحی جدید و کاربردی است که جلوی سودجویان در زمینه قاچاق تلفن های همراه هوشمند را می گیرد. همچنین با استفاده از این طرح می توان مطمئن بود که محصول اصل و غیر تقلبی به دست مشتریان می رسد.

اگر علاقه مند به یادگیری بیشتر در حوزه رجیستری و دیگر مسائل مربوط به نرم افزار و سخت افزار گوشی های موبایل هستید؛ پیشنهاد می شود در دوره تعمیر گوشی به آدرس اینترنتی https://tamiratemobile.com/mobile-repair-training/ شرکت نمایید.

این دوره به صورت کاملا تخصصی و به صورت خصوصی و عمومی برای تمامی افراد با هر مدرک تحصیلی و سن و سالی برگزار می گردد. مدرسان دوره نیز از موسسان نمایندگی تعمیر گوشی در تهران بوده که خود سال ها تجربه فعالیت در صنعت تعمیرات تلفن همراه و ارائه خدماتی مانند تعویض ال سی دی موبایل و همچنین تعمیرات قطعاتی از جمله اسپیکر، دوربین، سوکت شارژ گوشی و ... را دارند.

رفتن به بالا