انسان ها برای بقایشان به غذا احتیاج دارند و غذا خوردن، یکی از مهم ترین نیازهای بشر است. همچنین برنامه تغذیه مفید در افزایش عمر و سلامت روحی و جسمی تاثیر بسزایی دارد. علم تغذیه را می توان به چند بخش رژیم درمانی، اصول علم تغذیه، ارزش مواد خوراکی و روش تغذیه مناسب تقسیم بندی کرد. اصول علم تغذیه هم بررسی می کند که بر مواد غذایی استفلده شده چه فعل و انفعالاتی انجام می شود تا جذب بدن شوند یا از بدن دفع شوند. تعیین کردن مقدار ویتامین ها، املاح، ارزش مواد غذایی و مواد مفید درون خوراکی ها بر عهده قسمت ارزش مواد غذایی است.
از اهداف اصلی علم تغذیه نیز می توان به مشخص کردن یک برنامه غذایی مناسب اشاره کرد که همه این ها توسط بهترین دکتر تغذیه در تهران به راحتی قابل انجام است و شما به راحتی می توانید به آن ها اعتماد کنید. ما نیز در این مقاله همه مطالبی که باید در مورد تغذیه بدانید را به طور کامل پوشش دادیم. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به سایت جراحتو مراجعه کنید و یا از سایت هایی نظیر پزشکا، جراحا و تاپتنا کمک بگیرید.
دکتر تغذیه کیست و چه کاری انجام می دهد؟
پزشکانی که در حوزه تغذیه فعالیت می کنند و از دانش بالایی از خواص و اهمیت مواد غذایی دارند متخصصین تغذیه نامیده می شوند. اصلی ترین نیاز هر فرد غذا و خوراک است، که علم تغذیه وظیفه راهنمایی انسان، برای رسیدن به یک برنامه غذایی مفید و حساب شده را برعهده دارد. این نیاز و توجه مردم به بهترین متخصص تغذیه در ایران زمانی ظهور کرد که جامعه و مردم ضرورت تغذیه بر طول عمر و تاثیر آن روی سلامت جسم و روح را درک کردند. پزشکان تغذیه بر اساس وضعیت کودکان، بزرگسالان، میانسالان، چاق و لاغر بودن آن ها و در نظر گرفتن بیماری های زمینه ای و موارد دیگر، نوع تغذیه را مشخص می کنند. به عنوان مثال در مواردی که مردم دچار بیماری های خاص مثل بیماران کلیوی، دیابتی و سرطانی هستند، به دلیل شرایط خاصشان باید یک برنامه غذایی مشخص داشته باشند که به راحتی توسط متخصصین تغذیه انجام می شود.
ویژگی های بهترین متخصص تغذیه
در این قسمت از مقاله می خواهیم در مورد برخی از ویژگی های یک متخصص خوب صحبت کنیم. قطعا بهترین متخصصان تغذیه باید تمامی این ویژگی را دارا باشند:
- باید با صبر و حوصله باشد و تمام حرف های مراجعش گوش دهد.
- اخلاق و رفتار نیکو داشته باشد.
- منافع خود را در نظر نگیرد و اولویت را سلامت بیماران قرار دهد.
- دانش کافی در حوزه خواص مواد غذایی و تمام خوراکیها داشته باشد.
- به غیر از سلامت جسم، سلامت روح و روان مردم و سبک زندگی آن ها را در نظر بگیرد.
- در مورد همه رژیمهای غذایی اطلاعات لازم را داشته باشد.
- اطلاعات و دانش خود را در مورد مواد غذایی همواره به روز کند.
- شرایط بدنی و روحی بیماران را در هنگام تجویز برنامه فراموش نکند.
رژیم غذایی استاندارد
یک رژیم غذایی استاندارد باید دارای تمام گروههای غذایی مثل پروتئینها، چربیها، ویتامینها، کربوهیدراتها و آب باشد و تمامی نیازهای بدن شما را تامین کند. رژیمهایی که کالری بسیار کمی دارند و بسیار سخت هستند و حتی در مواردی نیاز به مصرف دارو و مکملهای غیر استاندارد دارند، نه تنها برای بدنتان کارامد نیستند بلکه تأثیرات سو بر سلامتتان خواهند داشت. دقت داشته باشید حتما باید برای تهیه یک رژیم استاندارد به متخصص تغذیه مراجعه کرده و از خود درمانی پرهیز کنید. فراموش نکنید حتی بهترین رژیم های غذایی هم لزوماً سریعترین روند کاهش وزن را به دنبال ندارند پس باید صبور باشید. همچنین لازم به ذکر است کاهش وزن سریع مانع از رسیدن مواد مغذی مورد نیاز به بدن شده و برای سلامتی مضر است. نکته قابل توجه دیگر اینکه بهترین راه برای نتیجهگیری از رژیم غذایی انجام فعالیتهای ورزش کافی به همراه رعایت یک رژیم غذایی استاندارد است.
عمل لاغری یا رژیم، کدام بی خطرتر است؟
یکی از تفاوت های کاندیدای مناسب جراحی لاغری و رژیم غذایی ئر نظر گرفتن شاخص توده بدنی افراد است. جراحیهای لاغری برای همه افراد توصیه نمیشوند. کاندیدای مناسب برای این جراحی کسانی هستند که شاخص توده بدنی آنها از ۴۰ بیشتر باشد. در صورتی که شاخص توده بدنی تان از ۳۵ بالاتر باشد و دچار بیماریهای ناشی از چاقی باشید هم کاندیدای مناسبی برای این جراحی هستید؛ به عنوان مثال در شزایطی که در کنار چاقی، بیماری هایی نظیر دیابت، کبد چرب، آرتروز مفاصل، فشارخون و… دارید بدانید دلیل آنها اضافه وزنتان است. ولی اگر شاخص توده بدنی شما زیر این مقدار است و تقریبا ۱۰ تا ۲۰ کیلو اضافه وزن دارید بهترین روش برای بدنتان تجویز یک رژیم غذایی استاندارد است.
کلام آخر
اگر میخواهید رژیم غذایی استانداردی داشته باشید یا برای مدیریت بیماری هایتان رژیم غذایی خاصی را در پیش بگیرید، مسلما باید نزد دکتر تغذیه بروید. متخصص ابتدا برایتان چکاپ کامل می نوسید، دلیل این امر آن است که داده های حاصل از آزمایش خون مثل کلسترول، تری گلیسیرید، گلوکز، هموگلوبین و سطح هماتوکریت برای تجویز یک رژیم غذایی استاندارد موثر است. شما باید در جلسه مشاوره اهدافتان را به پزشک بگویید و آمادگی کامل برای پاسخگویی به پرسش های پزشک مثل عادات غذایی، ترجیحات غذایی و سابقه پزشکی را داشته باشید. سپس دکتر تغذیه با در نظر گرفتن این داده ها میزان کالری دریافتی روزانه را مشخص کرده و رژیمی استاندارد را برایتان می نویسد. اگر قصد دارید برای مدیریت بیماری هایتان ارتقاء سلامت و تناسباندام به دکتر تغذیه مراجعه کنید، ما در این مسیر همراهتان هستیم. ما در این مقاله همه مطالبی که باید در مورد رژیم های غذایی و مراجعه به متخصص تغذیه بدانید را به طور کامل پوشش دادیم برای اطلاعات بیشتر به سایت جراحتو مراجعه کنید.
ثبت نظرات و دیدگاه شما